De har spilt for utsolgte festivaler og konserthus i hele år og er kanskje det aller største Norske rockebandet gjennom tidene. Nå kommer rockeveteranene i Dumdum Boys til Granittrock og tar med seg store hits fra tre tiår – og noen helt nye låter!

Dumdum Boys er omtalt som en av de fire store i norsk rock og har holdt på siden de skiftet navn fra Wannskrækk i 1985 og debuterte med singelen Sorgenfri året etter. Debutalbumet Blodig Alvor (na na na na) kom i 1988 og både den og de to etterfølgende platene Splitter Pine og Pstereo ble belønnet med Spellemannspris.

På 90-tallet befestet Dumdum Boys sin posisjon med album som Transit og Ludium og hyppig turnering på kryss og tvers i Norge. Etter Totem i 1998 tok bandet en pause som varte i fem år. Men de kom heldigvis tilbake.

I 2003 spilte de sin første konsert etter pausen foran et fullstappet Norwegian Wood. I 2006 kom Gravitasjon til overveldende mottakelse både i presse og hos publikum. I årene etter har bandet spilt på de fleste av landets små og store festivaler. Av bandets utallige hits kan vi nevne Idyll, Lunch i det grønne, Splitter pine, Slave, Englefjes, Stjernesludd og Enhjørning.

Dumdum Boys avslutter fredagen på Granittrock.